Noord-Veluwe

Radioactie succesvol: alleen haan Harrie zoekt nog een nieuw huis

Deze dieren hebben inmiddels een huisje gevonden.
© Omroep Gelderland
HARDERWIJK - De radioactie van onze radiopresentator Eric, waarin een asieldier in het zonnetje werd gezet, heeft een prachtig resultaat opgeleverd. Bijna alle dieren hebben een nieuw thuis gevonden. Alleen haan Harrie is nog op zoek naar een nieuw plekje.
Voor zijn radioprogramma Thuis in Gelderland zette radiopresentator Eric van den Berg vier dieren uit Dierencentrum de Ark in Harderwijk in het zonnetje. Kater Whiskey, die speciale zorg nodig heeft. Hond Mila, die niet van katten houdt en af en toe een beetje lomp kan zijn, maar wel heel lief is. Senior hond Blacky, die na het overlijden van zijn baasje op zoek was naar een plekje om zijn oude dagen te slijten. En haan Harrie, misschien wel de lelijkste haan van de opvang, die ook een thuis verdient.
"We hebben best wat reacties gekregen", vertelt een medewerker van dierenopvangcentrum de Ark in Harderwijk. En daarom zijn Mila, Whiskey en Blacky allemaal geadopteerd. "Voor Blacky wilde de vrouw die hem geadopteerd heeft bijvoorbeeld een goede laatste tijd voor de oude hond. De persoon die Whiskey heeft geadopteerd wilde zich graag inzetten voor dieren die wat extra zorg nodig hebben." Alleen haan Harrie scharrelt voorlopig nog rond in het asiel. "Dat is niet heel verrassend, hanen worden niet heel vaak geadopteerd. Heel af en toe komt iemand er een ophalen."

Nog meer adopties

Niet alleen de drie dieren van de actie zijn geadopteerd, het dierenasiel heeft nog een paar andere dieren een nieuw huisje kunnen geven. "Of dat naar aanleiding van de actie is weet ik niet, maar er zijn wel een aantal dieren geadopteerd. We hebben ook aanvragen gehad voor kittens maar die zijn nu nog te jong. Die worden over een paar weken dus opgehaald", aldus een medewerker van het dierenasiel.
Wie er zelf aan denkt om een dier te adopteren kan nog steeds bij het asiel terecht. Momenteel zijn er nog acht honden, 34 katten en 81 overige dieren op zoek naar een nieuw huisje. "De overige categorie zijn bijvoorbeeld konijnen, vogels en ook hanen zoals Harrie."