Sport

Oude logo De Graafschap terug? Supporters zijn enthousiast

DOETINCHEM - De Graafschap laat haar leden stemmen over de herinvoering van het oude logo. Een verrassing zal de uitkomst echter niet zijn. Al voor de stemming is het heel duidelijk welk logo de favoriet is bij de club.
Het huidige logo, met blauw-witte strepen, werd in 2002 geïntroduceerd. Vanwege het zeventigjarig jubileum van de club werd het oude logo dit seizoen weer gedragen, maar dan met een kleine aanpassing met gouden tekst boven het logo. "We hebben zoveel lovende reacties op dit jubileumlogo gehad dat we intern hebben uitgezocht of het mogelijk zou zijn om ons oude logo te herintroduceren", aldus directeur algemene zaken Michael Ogubai.
Omdat de club deze wijziging niet zomaar mag doorvoeren, wordt er op maandagavond 6 mei gestemd. De leden van de Vereniging Betaald Voetbal De Graafschap hebben zeggenschap over wijzigingen van logo en clubkleuren. Als een meerderheid van de leden vóór de herintroductie van het logo stemt, kan de wijziging doorgang vinden.

Oude logo meest populair

De stemming moet het besluit officieel maken, maar al voor de stemming is het geen verrassing wat de uitkomst zal worden. De supporters zijn volop voor herintroductie van het oude logo, is te lezen in de reacties op sociale media. "Dit logo draagt voor velen herinneringen met zich mee en voelt daarmee als echt van De Graafschap", reageert een supporter op Facebook. "Wat gebeurt er hier dan weer voor iets moois? Oude logo natuurlijk 100 procent", zegt Roy.
Toch klinkt er ook kritiek op het veranderen van het logo. Sommige supporters vinden dat juist de blauw-witte strepen karakteristiek zijn voor de zebra's. Deze bijnaam kregen de spelers van De Graafschap vanwege de horizontale blauw-witte strepen op hun tenue en zouden dus behouden moeten worden in het logo. Ook zou het nieuwe logo juist staan voor vooruitgang en modernisering.
Daarnaast is er ook kritiek op de kosten die bij een verandering van het logo komen kijken. "Verandering logo kost tonnen, besteed dat aan goede spelers op het veld. Huidige logo is prachtig en nagenoeg identiek aan het oude logo", reageert Bob op Facebook.

Alles wordt vervangen

Na de stemming van vanavond wordt het definitieve besluit genomen om een logowijziging door te voeren. Als deze er komt zal het logo vanaf 1 juli ingevoerd worden. De gouden tekst gaat dan van het huidige jubileumlogo af. "Het is de bedoeling om dan alles in één keer te vervangen", vertelt woordvoerder Kevin ten Dolle van de Graafschap. Toch verzekert hij ons dat de kosten voor de logowijziging mee zullen vallen.