Sport

Oude logo wordt het nieuwe logo van De Graafschap

Ons logo: De Graafschap
© De Graafschap
DOETINCHEM - De stemmen zijn geteld, de leden hebben gesproken: De Graafschap gaat vanaf het nieuwe seizoen weer het oude logo gebruiken. Het huidige logo, met blauw-witte strepen, werd in 2002 geïntroduceerd. Vanwege het zeventigjarig jubileum van de club werd het oude logo dit seizoen weer gedragen, maar dan met een kleine aanpassing met gouden tekst boven het logo.
Daar was iedereen zo enthousiast over dat er maandagavond gestemd mocht worden. “Dit seizoen dragen we het jubileumlogo en we kregen enorm veel positieve reacties hierop”, legt directeur algemene zaken Michael Ogubai uit. “Het is mooi dat we nu dit prachtige beeldmerk, waarin onze ‘G’ nog centraler naar voren komt, opnieuw invoeren. Een prachtig historisch moment.”

Een aanpassing komt niet vaak voor

Omdat de club zo'n wijziging niet zomaar mag doorvoeren, is er op maandagavond gestemd. De leden van de Vereniging Betaald Voetbal De Graafschap hebben namelijk zeggenschap over wijzigingen van logo en clubkleuren. Een meerderheid van de leden moest vóór de herintroductie van het logo stemmen om de wijziging door te laten gaan.
“Het was een historische avond”, zegt interim-voorzitter Jacqueline Gerritsen van Vereniging Betaald Voetbal De Graafschap. “Een aanpassing van het logo komt tenslotte niet zo vaak voor. Het leefde ook bij onze leden, de opkomst was hoger dan normaal. Het gesprek over de wijziging is in een positieve sfeer verlopen, met daarbij enkele vragen. In grote meerderheid hebben de leden ingestemd met het nieuwe logo. Het was een mooie avond voor onze club.”