Rijk van Nijmegen / Arnhem en omstreken

Vrouw van 90 dupe van oplichters, duizend euro weg

De pinner die in Nijmegen een vrouw van 90 veel geld afhandig maakte.
© politie/Plaats Delict
NIJMEGEN - Een vrouw van 90 uit Nijmegen is de dupe van bellende bankcriminelen. Ze verloor duizend euro, blijkt uit beelden in het opsporingsprogramma Plaats Delict. En ook in Arnhem sloeg een foute pinner toe.
De Nijmeegse leek in eerste instantie in de gaten te hebben dat ze met een bellende oplichter van doen had. Toen die begon over een verdachte transactie, antwoordde ze dat de bank haar rekening dan maar moest blokkeren. Ze hing op.
Maar ze werd opnieuw gebeld. De boodschap luidde nu dat de dochter van de vrouw was ingelicht en dat actie nu toch echt nodig was. De hoogbejaarde vrouw gaf vervolgens haar pincode, bankpas en ook nog sieraden mee aan een koerier, die de sieraden in een kluis zou bewaren.

Geld gepind

Bij een geldautomaat aan de Hatertseweg in Nijmegen haalde een pinner geld van de rekening van het slachtoffer.
In Plaats Delict wordt deze week ook een pinner in Arnhem getoond. Die haalde duizenden euro's van de rekening van een echtpaar in Deventer. Dit deed hij bij een betaalautomaat aan de Drieslag in Arnhem-Zuid.
Foute pinners in beeld

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer Nijmegen 2023578561, zaaknummer Arnhem 2024061105.