Arnhem en omstreken

Deze man schoot op een winkelmedewerker, wie is hij?

De politie verdenkt deze persoon van het neerschieten van een winkelmedewerker in Arnhem.
© politie/Plaats Delict
ARNHEM - De politie in Arnhem is de schutter in het Spijkerkwartier nog niet op het spoor. Op 9 april verwondde die op klaarlichte dag een medewerker van een winkel in de Driekoningenstraat met een vuurwapen. Het slachtoffer moest in het ziekenhuis worden behandeld.
De gevluchte schutter is voor het laatst gezien ter hoogte van de Rabobank aan de Velperweg. Hij reed op een zwarte scooter, was in het zwart gekleed en droeg een donkere helm, zo blijkt uit vrijgegeven camerabeelden.
Op de scooter zat een blauwe kentekenplaat. Volgens een politiewoordvoerder in het opsporingsprogramma Plaats Delict had dit een gele moeten zijn, een bromfietskentekenplaat. "De scooter maakte een heel opvallend zwaar geluid", aldus de woordvoerder.
De politie vraagt in het programma om camera- en dashcambeelden, zodat die kunnen worden bekeken. De beschieting was rond 10.30 uur. De politiewoordvoerder sluit niet uit dat de scooter is gedumpt of verstopt.

Burgemeester sloot zaak

"Een schietincident is natuurlijk een ernstig delict wat iets doet met de buurt", zei burgemeester Marcouch van Arnhem na de beschieting. Hij sloot de winkel tijdelijk.
"We zijn al langer bezig om de criminaliteit in deze buurt terug te dringen en denken dat we met de sluiting van de winkel rust kunnen creëren. Er is zo geen toeloop meer naar de winkel. Hopelijk kunnen we zo zorgen en angst bij buurtbewoners wegnemen."
Beelden van de gezochte schutter.
Gezocht na beschieting in Arnhem

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2024160705.